Süt tozu masum gibi gözükse de aslında hiç masum olmayan bir gıda ürünüdür. Sütün ısıl işlemler ile kurutulmasının ardından geriye kalan katı maddelere süt tozu ismi verilir. Yapılmakta olan bu kurutma işlemi, öteki süt ürünlerine oranla daha uzun bir müddet raf ömrü vermesi için yapılır. Ayrıca depolama ve gizleme açısından öteki süt ürünlerine nazaran kolaylık sağlar. Gıda endüstrisinde bu kurutma işlemi ile beraber raf ömrü bir sene kadar uzadığı için süt tozunun süte oranla daha çok tercih edilmiş olduğu biliniyor. Ayrıca kahve yaparken pratik olması sebebiyle, çalışan kesim tarafından oldukça tüketilmektedir. Ekonomik olması sebebiyle öğrenciler tarafından da kahve kreması olarak sıklıkla tercih edilmektedir.
Süt Tozunun Zararları Nelerdir?
Sütten 10 kat daha hafif olan süt tozu, 10 lire sütten 1 kilo süt tozuna eşittir. Elde edilmiş olan bu ürün maliyetleri düşürmesi, basit bir biçimde nakledilmesi ve raf ömrünü uzatması benzer biçimde sebeplerden dolayı kullanılır. Her ne kadar birtakım uzmanlar tarafınca saf süt tozunun sütten değişik bir zarar ortaya koymadığını söylese de kolesterolü arttırması ve aşırı yağ kazandırması benzer biçimde sebeplerden dolayı da zarara yol açtığını söyleyen uzmanlar da bulunuyor. Bir tatlı kaşığı kahve her ne kadar 1 veya 2 kalori olsa da kahve kremasından bir tatlı kaşığı kadar koyulması halinde 30 – 35 kalori ilave edilmiş oluyor. Bildiğiniz suretiyle bu kremanın arasında süt tozu bulunuyor.
0 Yorumlar